pondělí 4. dubna 2011

Výsledky 20. ročníku ankety TýTý 2010

Už dvě desetiletí vyhlašuje Týdeník Televize anketu, ve které mohou diváci volit nejoblíbenější osobnost nebo pořad televizních obrazovek. Výsledky letošního jubilejního ročníku odkryly nejedno překvapení. To největší ale čekalo v kategorii "zpěvák". Slavnostním večerem z Divadla na Vinohradech provázel již z loňska osvědčený Karel Šíp, který se moderování opět zhostil s vtipem a přehledem. Těm, kdo neměli možnost zúčastnit se vyhlašování osobně, nabídla v sobotu 2. 4. 2010 přímý přenos Česká televize od 20.00 hod. Mezi největší momenty se ale určitě zapsalo vyhlášení nejoblíbenějšího zpěváka. Karla Gotta po 19. letech kralování v anketě TýTý sesadil z trůnu Michal David! 

Osobnost televizního zpravodajství - Voldánová Jolana (ČT)7
 
Je populární moderátorka zpravodajství České televize. Vystudovala pardubické gymnázium. Chtěla se věnovat herectví, ale neuspěla u zkoušek na DAMU. Od prosince 1989 pracovala v Československém rozhlase, od února 1993 pracuje v České televizi. Je vdaná za podnikatele Petra Císařovského, má dvě děti. Žije v obci Nepřevázka u Mladé Boleslavi. V roce 2005 a 2006 se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství.


Osobnost televizní publicistiky - Klíma Josef (TV Prima)
 Narodil se v roce 1951. Do TV Nova nastoupil již roku 1993, v době jejího vzniku. Předchozím pracovištěm Josefa Klímy byla redakce časopisu Reflex, kde zastával post šéfreportéra. Celou dobu svého angažmá na Nově působí Josef Klíma v pořadu Na vlastní oči, je autorem úctyhodného počtu reportáží s rozličnou tématikou. Roku 2005 získal novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky.
Kromě novinářské práce se Josef Klíma věnuje rovněž spisovatelské činnosti a scenáristice. Je autorem scénářů k filmům Nahota na prodej, Rána z milosti, Vlna a k seriálu Duch český.


Osobnost televizní zábavy - Šíp Karel (ČT)
Narodil se v roce 1945 v Praze, kde také žije. Studoval střední průmyslovou filmovou školu v Čimelicích a poté začal pracovat v Československé televizi. V letech 1978-1987 uváděl pořad Hitšaráda (Spolu s J. Uhlířem). S dalších pořadů v ČTS můžeme jmenovat např. Šarádu nebo Klip-klap. V poslední době moderoval především pořady na TV Nova, jako jsou Horoskopičiny (později Skopičiny), Rozjezdy pro hvězdy atd. Nevyhnul se také moderování několika silvestrovských programů. Karel Šíp založil v roce 1971 spolu s J. Schellingerem hudební skupinu Faraon. Kromě práce v TV a moderování se věnuje také psaní textů pro takové hvězdy, jakými jsou např. Karel Gott, Hana Zagorová, Leona Machálková nebo Daniel Hůlka. V roce 2001 vyšla jeho kniha Skopičiny mýho života. Karel Šíp dokonce napsal libreto k operetě Ferdinand. S bývalou manželkou Marcelou Holanovou má syny Karla (nar. 1981) a Jana (nar. 2003).

Herec - Vetchý Ondřej (TV NOVA)
Absolvoval pražskou konzervatoř, ze které nastoupil do ústeckého Činoherního studia. Potom působil v divadle E. F. Buriana, v současnosti je členem pražského Činoherního klubu. Na plátně se poprvé objevil už v roce 1981 v dětském dobrodružném filmu Neříkej mi majore (režie J. Hanibal), v roce 1988 byl nominován na Evropskou filmovou cenu Felix za roli ve filmu Dům pro dva (režie M. Zábranský, 1988). Za tuto roli dostal doma i v zahraničí řadu ocenění. Čtyřikrát získal nominaci na Českého lva. Významné role ztvárnil v těchto filmech: Fandy, ó Fandy (režie K. Kachyňa, 1983), Sestřičky (režie K. Kachyňa, 1983), Láska z pasáže (režie J. Soukup, 1984), S čerty nejsou žerty (režie H. Bočan, 1985), Nebojsa (režie J. Matula, 1989), Stupně poražených (režie J. Matula, 1988), Chodník cez Dunaj (režie M. Luther, 1989), Marta a já (režie J. Weiss, 1990), Let asfaltového holuba (režie L. Balc, 1991), Žebrácká opera (režie J. Menzel, 1991), Černí baroni (režie Z. Sirový, 1991), Golet v údolí (režie Z. Dostál, 1995), Kouzelný měšec (režie V. Vorlíček, 1996). Dále Kolja (režie J. Svěrák, 1996), Báječná léta pod psa (režie P. Nikolaev, 1997), Babí léto (V. Michálek, 2001), Tmavomodrý svět (režie J. Svěrák, 2001), Děvčátko (režie B. Tuček, 2002), Kruté radosti (režie J. Nvota, 2003 – za roli v tomto filmu dostal letos ocenění na moskevském festivalu za nejlepší výkon v mužské roli), Pánská jízda (režie M. Kotík, 2004). Nedávno jsme ho mohli také vidět v seriálu ČT Místo nahoře (režie K. Smyczek), kde vytvořil jednu z hlavních rolí. Ondřej vyhrál 2.4.2011 cenu TýTý stal se hercem roku.

Herečka - Freimanová Veronika (ČT)
Narodila se v roce 1955. Absolvovala Státní konzervatoř v Praze, později hrála v Činoherním klubu. V současnosti hraje v Divadle Bez zábradlí. Z jejich filmových rolích jmenujme např. učitelku Hanku ze Sněženek a Machrů (1982), maminku Rendyho (Vojta Kotek) ve Snowboarďácích (2004) nebo maminku Danyho (Vojta Kotek) v Rafťácích (2006). Z dalších filmů: Lucie, postrach ulice (1980), Nefňukej veverko! (1988), Co teď a co potom (1992) nebo Kolja (1996). Objevuje se také v různých TV seriálech.

Zpěvák - Michal David
Michal David, tedy vlastně Vladimír Štancl, (pseudonym Michal David mu vymyslel František Janeček. Michal je podle jeho sestry Michaely a David podle Davida a Goliáše, přičemž on byl ten menší;-) se narodil ve znamení raka 14.7. 1960 v pražské podolské porodnici. Když mu bylo 6 let jeho rodiče se rozvedli. Otec pak v roce 1968 emigroval i s jeho starší sestrou Michaelou do Švýcarska, dnes žije v Českém ráji. Jeho sestra se provdala za potomka tibetského krále. Jelikož Michalova matka Edita Štanclová rozená Kludská pochází z cirkusácké rodiny, část svého dětství (8 – 10 let) prožil v Itálii. Zde chodil do klášterní školy a naučil se hrát na varhany. Jeho teta Dagmar Kludská je známou kartářkou a věštkyní. V roce 1984 se seznámil s tenistkou Marcelou Skuherskou (* 14. 2. 1962). „S Marcelou jsem se setkal úplně náhodou. Vnutil jsem se jí ke stolu v kavárně. Já vůbec neměl ponětí o tenise, ona - protože v té době hodně cestovala po turnajích - zas vůbec neznala naši hudební scénu a tudíž ani mě. To mě docela šokovalo,“ vybavuje si David. No a po tříletém chození, tedy v roce 1987 (v listopadu:) se s ní oženil a dva roky na to se jim narodila dcera Klára (* 1989), ta nyní (2006) studuje gymnázium Josefa Škvoreckého v Praze, má spoustu různých zájmů, ale nejvíce ji baví humanitní předměty. Ke svým osmnáctinám dostala od tatínka auto. Rok na to přišel další přírůstek opět dcera Michaela (* 13. 9. 1990), ta bohužel 3. 4. 2000 zemřela na zrádnou leukémii – bylo jí teprve 9 let:-((( Michal má také nemanželského, již dospělého, syna Petra tzv. hřích z mládí – narodil se po noci strávené s jednou z jeho fanynek. Nyní studuje policejní akademii a hudbu má jen jako koníčka. Až do roku 2007 bydlel se svou manželkou a dcerou, ve vlastním domě, kdě měl i nahrávací studio, nedaleko Prahy ve vesničce Křeslice. V prosinci toho roku se přestěhoval. Nebylo to ovšem nikam daleko. Celé stěhování proběhlo pouze v rámci Křeslic, kde se nachází i nově zakoupený dům. Ten stojí asi jen pouhých 150 metrů od jeho dřívějšího obydlí. Celé stěhování proběhlo těsně před Vánoci, které Michal s rodinou již oslavil ve svém novém domě. Samozřejmě, zde má také nahrávací studio, které je prý menší, ale zato útulnější než to předchozí. I když z Michala Davida vyrostl skvělý producent, hledač nových talentů, hudební skladatel, velký hitmaker a hlavně výborný zpěvák, přesto on sám o sobě moc nevyrostl, měří totiž pouhých 168 cm.


Zpěvačka - Lucie Vondráčková
1980 - narozena na MDŽ v muzikantsko-intelektuálské rodině překladatelky Hany Sorrosové a hudebníka Jiřího Vondráčka (díky dědovi Pedrovi proudí v jejich žilách česko-ecuadorská krev).
1990 - hraje v televizním seriálu Území bílých králů (režisér L. Ráža)
1992 - hraje je filmech Sněhurka, Arabela, Království květin a v seriálu večerníčků. Vystupuje i v Národním divadle, ve hře P. Claudela Saténový střevíček.
1993 - vydává svoje první, dětské písničkové album Marmeláda, za které obdrží zlatou i platinovou desku, studuje jazyky. Hraje v televizním filmu Vikingové z Bronských vršků, za který dostala cenu Zlatý dudek za nejlepší herecký výkon na Festivalu v Ostrově n.Ohří. Následují filmy Jenny Marx (Franc.), Hrad z písku.
1994 - hraje ve filmech Patnácté léto, Obrazy ze života Jana Nerudy, Nebeské slzy (USA) a Ohnivé jaro (Franc.)
1995 - hraje ve filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa
1996 - hraje hlavní roli ve slovenském televizním filmu Tu žijú levi
1997 - hraje hlavní roli v divadle Rokoko v Shakespearove klasice Romeo a Julie, točí české filmové pohádky Šmankote, babičko, čaruj! a Kouzelný šíp
1998 - v Rokoku hraje Aňu v Čechovove klasice Višňový sad
1999 - hraje v televizním filmu Na zámku
2000 - v Rokoku hraje v klasice A. Millera Čarodějky ze Salemu a v Černé komedii P. Shaffera. V Divadelním spolku Kašpar v Divadle v Celetné v Shakespearovem dramatu Richard III..
2001 - hraje v divadle Milénium v muzikálu Starci na chmelu, v Rokoku ve hře Na dotek, točí filmovou pohádku Královský slib, televizní film Ta třetí, pohádku O víle Arnošte, komedii Kožené slunce a L. Simandlem film Sins of realm
2002 - v Rokoku hraje Johanku z Arku ve hře Skřivánek, pro televizi točí sitcom Díky za fíky
2003 - točí famácké filmy Eurovision a Star, filmovou pohádku Malvína a v divadle Ta Fantastika hraje v muzikálu Excalibur roli Morgany. Studuje v 5. ročníku FFUK kulturologii, nazpívala CD Mayday . Miluje kočky, pruhovaná trička a huňaté svetry.
Její poslední CD s názvem "Fénix" se velmi dobře prodává i jako její předchozí alba (Pelmel (2007), Boomerang (2005), nebo třeba Manon (2000)

Pořad roku - Stardance (ČT)

Seriál roku - Vyprávěj (ČT)


Dvorana slávy - Jiřina Bohdalová
Narodila se roku 1931 v Praze. Studovala DAMU a poté začínala v pražském divadle ABC (s Janem Werichem). V roce 1967 začala působit v Divadle na Vinohradech. Jiřina Bohdalová patří mezi nejznámější a nejoblíbenější herečky v ČR. Proto bývá také pravidelně oceňována v anketě Týtý v kategorii nejoblíbenější herečka. Často se objevuje na televizních obrazovkách. Uváděla pořad Televarieté (spolu s Vladimírem Dvořákem) a zahrála si v mnoha českých filmech, jako např. Chobotnice z druhého patra (1968), Létající Čestmír (1984), Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970), Lucie, postrach ulice (1984), Rebelové (2001), Nesmrtelná teta (1993). Za roli ve filmu Fany (1995) získala Českého lva za nejlepší Ženský herecký výkon v hlavní roli. Děti si ji také mohou pamatovat z mnoha pohádek (O princezně, která ráčkovala, Jezerní královna atd.) Jiřina Bohdalová si zahrála i v českých seriálech, jako např. Cirkus Humberto (1988), Chalupáři (1975) a v poslední době ve dvou velice úspěšných seriálech TV Nova Pojišťovna štěstí (2004) a On je žena. (2004) Proslavila se rovněž jako vypravěčka dětských pohádek a večerníčků. Svůj hlas propůjčila např. postavičce Rákosníčka. Věnuje se i dabingu. Její dcera Simona Stašová je také známou herečkou.

 
Objev roku - Daniela Písařovicová (ČT)

Absolutní vítěz - Vyprávěj (ČT)

0 komentářů:

Okomentovat

pondělí 4. dubna 2011

Výsledky 20. ročníku ankety TýTý 2010

Už dvě desetiletí vyhlašuje Týdeník Televize anketu, ve které mohou diváci volit nejoblíbenější osobnost nebo pořad televizních obrazovek. Výsledky letošního jubilejního ročníku odkryly nejedno překvapení. To největší ale čekalo v kategorii "zpěvák". Slavnostním večerem z Divadla na Vinohradech provázel již z loňska osvědčený Karel Šíp, který se moderování opět zhostil s vtipem a přehledem. Těm, kdo neměli možnost zúčastnit se vyhlašování osobně, nabídla v sobotu 2. 4. 2010 přímý přenos Česká televize od 20.00 hod. Mezi největší momenty se ale určitě zapsalo vyhlášení nejoblíbenějšího zpěváka. Karla Gotta po 19. letech kralování v anketě TýTý sesadil z trůnu Michal David! 

Osobnost televizního zpravodajství - Voldánová Jolana (ČT)7
 
Je populární moderátorka zpravodajství České televize. Vystudovala pardubické gymnázium. Chtěla se věnovat herectví, ale neuspěla u zkoušek na DAMU. Od prosince 1989 pracovala v Československém rozhlase, od února 1993 pracuje v České televizi. Je vdaná za podnikatele Petra Císařovského, má dvě děti. Žije v obci Nepřevázka u Mladé Boleslavi. V roce 2005 a 2006 se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství.


Osobnost televizní publicistiky - Klíma Josef (TV Prima)
 Narodil se v roce 1951. Do TV Nova nastoupil již roku 1993, v době jejího vzniku. Předchozím pracovištěm Josefa Klímy byla redakce časopisu Reflex, kde zastával post šéfreportéra. Celou dobu svého angažmá na Nově působí Josef Klíma v pořadu Na vlastní oči, je autorem úctyhodného počtu reportáží s rozličnou tématikou. Roku 2005 získal novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky.
Kromě novinářské práce se Josef Klíma věnuje rovněž spisovatelské činnosti a scenáristice. Je autorem scénářů k filmům Nahota na prodej, Rána z milosti, Vlna a k seriálu Duch český.


Osobnost televizní zábavy - Šíp Karel (ČT)
Narodil se v roce 1945 v Praze, kde také žije. Studoval střední průmyslovou filmovou školu v Čimelicích a poté začal pracovat v Československé televizi. V letech 1978-1987 uváděl pořad Hitšaráda (Spolu s J. Uhlířem). S dalších pořadů v ČTS můžeme jmenovat např. Šarádu nebo Klip-klap. V poslední době moderoval především pořady na TV Nova, jako jsou Horoskopičiny (později Skopičiny), Rozjezdy pro hvězdy atd. Nevyhnul se také moderování několika silvestrovských programů. Karel Šíp založil v roce 1971 spolu s J. Schellingerem hudební skupinu Faraon. Kromě práce v TV a moderování se věnuje také psaní textů pro takové hvězdy, jakými jsou např. Karel Gott, Hana Zagorová, Leona Machálková nebo Daniel Hůlka. V roce 2001 vyšla jeho kniha Skopičiny mýho života. Karel Šíp dokonce napsal libreto k operetě Ferdinand. S bývalou manželkou Marcelou Holanovou má syny Karla (nar. 1981) a Jana (nar. 2003).

Herec - Vetchý Ondřej (TV NOVA)
Absolvoval pražskou konzervatoř, ze které nastoupil do ústeckého Činoherního studia. Potom působil v divadle E. F. Buriana, v současnosti je členem pražského Činoherního klubu. Na plátně se poprvé objevil už v roce 1981 v dětském dobrodružném filmu Neříkej mi majore (režie J. Hanibal), v roce 1988 byl nominován na Evropskou filmovou cenu Felix za roli ve filmu Dům pro dva (režie M. Zábranský, 1988). Za tuto roli dostal doma i v zahraničí řadu ocenění. Čtyřikrát získal nominaci na Českého lva. Významné role ztvárnil v těchto filmech: Fandy, ó Fandy (režie K. Kachyňa, 1983), Sestřičky (režie K. Kachyňa, 1983), Láska z pasáže (režie J. Soukup, 1984), S čerty nejsou žerty (režie H. Bočan, 1985), Nebojsa (režie J. Matula, 1989), Stupně poražených (režie J. Matula, 1988), Chodník cez Dunaj (režie M. Luther, 1989), Marta a já (režie J. Weiss, 1990), Let asfaltového holuba (režie L. Balc, 1991), Žebrácká opera (režie J. Menzel, 1991), Černí baroni (režie Z. Sirový, 1991), Golet v údolí (režie Z. Dostál, 1995), Kouzelný měšec (režie V. Vorlíček, 1996). Dále Kolja (režie J. Svěrák, 1996), Báječná léta pod psa (režie P. Nikolaev, 1997), Babí léto (V. Michálek, 2001), Tmavomodrý svět (režie J. Svěrák, 2001), Děvčátko (režie B. Tuček, 2002), Kruté radosti (režie J. Nvota, 2003 – za roli v tomto filmu dostal letos ocenění na moskevském festivalu za nejlepší výkon v mužské roli), Pánská jízda (režie M. Kotík, 2004). Nedávno jsme ho mohli také vidět v seriálu ČT Místo nahoře (režie K. Smyczek), kde vytvořil jednu z hlavních rolí. Ondřej vyhrál 2.4.2011 cenu TýTý stal se hercem roku.

Herečka - Freimanová Veronika (ČT)
Narodila se v roce 1955. Absolvovala Státní konzervatoř v Praze, později hrála v Činoherním klubu. V současnosti hraje v Divadle Bez zábradlí. Z jejich filmových rolích jmenujme např. učitelku Hanku ze Sněženek a Machrů (1982), maminku Rendyho (Vojta Kotek) ve Snowboarďácích (2004) nebo maminku Danyho (Vojta Kotek) v Rafťácích (2006). Z dalších filmů: Lucie, postrach ulice (1980), Nefňukej veverko! (1988), Co teď a co potom (1992) nebo Kolja (1996). Objevuje se také v různých TV seriálech.

Zpěvák - Michal David
Michal David, tedy vlastně Vladimír Štancl, (pseudonym Michal David mu vymyslel František Janeček. Michal je podle jeho sestry Michaely a David podle Davida a Goliáše, přičemž on byl ten menší;-) se narodil ve znamení raka 14.7. 1960 v pražské podolské porodnici. Když mu bylo 6 let jeho rodiče se rozvedli. Otec pak v roce 1968 emigroval i s jeho starší sestrou Michaelou do Švýcarska, dnes žije v Českém ráji. Jeho sestra se provdala za potomka tibetského krále. Jelikož Michalova matka Edita Štanclová rozená Kludská pochází z cirkusácké rodiny, část svého dětství (8 – 10 let) prožil v Itálii. Zde chodil do klášterní školy a naučil se hrát na varhany. Jeho teta Dagmar Kludská je známou kartářkou a věštkyní. V roce 1984 se seznámil s tenistkou Marcelou Skuherskou (* 14. 2. 1962). „S Marcelou jsem se setkal úplně náhodou. Vnutil jsem se jí ke stolu v kavárně. Já vůbec neměl ponětí o tenise, ona - protože v té době hodně cestovala po turnajích - zas vůbec neznala naši hudební scénu a tudíž ani mě. To mě docela šokovalo,“ vybavuje si David. No a po tříletém chození, tedy v roce 1987 (v listopadu:) se s ní oženil a dva roky na to se jim narodila dcera Klára (* 1989), ta nyní (2006) studuje gymnázium Josefa Škvoreckého v Praze, má spoustu různých zájmů, ale nejvíce ji baví humanitní předměty. Ke svým osmnáctinám dostala od tatínka auto. Rok na to přišel další přírůstek opět dcera Michaela (* 13. 9. 1990), ta bohužel 3. 4. 2000 zemřela na zrádnou leukémii – bylo jí teprve 9 let:-((( Michal má také nemanželského, již dospělého, syna Petra tzv. hřích z mládí – narodil se po noci strávené s jednou z jeho fanynek. Nyní studuje policejní akademii a hudbu má jen jako koníčka. Až do roku 2007 bydlel se svou manželkou a dcerou, ve vlastním domě, kdě měl i nahrávací studio, nedaleko Prahy ve vesničce Křeslice. V prosinci toho roku se přestěhoval. Nebylo to ovšem nikam daleko. Celé stěhování proběhlo pouze v rámci Křeslic, kde se nachází i nově zakoupený dům. Ten stojí asi jen pouhých 150 metrů od jeho dřívějšího obydlí. Celé stěhování proběhlo těsně před Vánoci, které Michal s rodinou již oslavil ve svém novém domě. Samozřejmě, zde má také nahrávací studio, které je prý menší, ale zato útulnější než to předchozí. I když z Michala Davida vyrostl skvělý producent, hledač nových talentů, hudební skladatel, velký hitmaker a hlavně výborný zpěvák, přesto on sám o sobě moc nevyrostl, měří totiž pouhých 168 cm.


Zpěvačka - Lucie Vondráčková
1980 - narozena na MDŽ v muzikantsko-intelektuálské rodině překladatelky Hany Sorrosové a hudebníka Jiřího Vondráčka (díky dědovi Pedrovi proudí v jejich žilách česko-ecuadorská krev).
1990 - hraje v televizním seriálu Území bílých králů (režisér L. Ráža)
1992 - hraje je filmech Sněhurka, Arabela, Království květin a v seriálu večerníčků. Vystupuje i v Národním divadle, ve hře P. Claudela Saténový střevíček.
1993 - vydává svoje první, dětské písničkové album Marmeláda, za které obdrží zlatou i platinovou desku, studuje jazyky. Hraje v televizním filmu Vikingové z Bronských vršků, za který dostala cenu Zlatý dudek za nejlepší herecký výkon na Festivalu v Ostrově n.Ohří. Následují filmy Jenny Marx (Franc.), Hrad z písku.
1994 - hraje ve filmech Patnácté léto, Obrazy ze života Jana Nerudy, Nebeské slzy (USA) a Ohnivé jaro (Franc.)
1995 - hraje ve filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa
1996 - hraje hlavní roli ve slovenském televizním filmu Tu žijú levi
1997 - hraje hlavní roli v divadle Rokoko v Shakespearove klasice Romeo a Julie, točí české filmové pohádky Šmankote, babičko, čaruj! a Kouzelný šíp
1998 - v Rokoku hraje Aňu v Čechovove klasice Višňový sad
1999 - hraje v televizním filmu Na zámku
2000 - v Rokoku hraje v klasice A. Millera Čarodějky ze Salemu a v Černé komedii P. Shaffera. V Divadelním spolku Kašpar v Divadle v Celetné v Shakespearovem dramatu Richard III..
2001 - hraje v divadle Milénium v muzikálu Starci na chmelu, v Rokoku ve hře Na dotek, točí filmovou pohádku Královský slib, televizní film Ta třetí, pohádku O víle Arnošte, komedii Kožené slunce a L. Simandlem film Sins of realm
2002 - v Rokoku hraje Johanku z Arku ve hře Skřivánek, pro televizi točí sitcom Díky za fíky
2003 - točí famácké filmy Eurovision a Star, filmovou pohádku Malvína a v divadle Ta Fantastika hraje v muzikálu Excalibur roli Morgany. Studuje v 5. ročníku FFUK kulturologii, nazpívala CD Mayday . Miluje kočky, pruhovaná trička a huňaté svetry.
Její poslední CD s názvem "Fénix" se velmi dobře prodává i jako její předchozí alba (Pelmel (2007), Boomerang (2005), nebo třeba Manon (2000)

Pořad roku - Stardance (ČT)

Seriál roku - Vyprávěj (ČT)


Dvorana slávy - Jiřina Bohdalová
Narodila se roku 1931 v Praze. Studovala DAMU a poté začínala v pražském divadle ABC (s Janem Werichem). V roce 1967 začala působit v Divadle na Vinohradech. Jiřina Bohdalová patří mezi nejznámější a nejoblíbenější herečky v ČR. Proto bývá také pravidelně oceňována v anketě Týtý v kategorii nejoblíbenější herečka. Často se objevuje na televizních obrazovkách. Uváděla pořad Televarieté (spolu s Vladimírem Dvořákem) a zahrála si v mnoha českých filmech, jako např. Chobotnice z druhého patra (1968), Létající Čestmír (1984), Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970), Lucie, postrach ulice (1984), Rebelové (2001), Nesmrtelná teta (1993). Za roli ve filmu Fany (1995) získala Českého lva za nejlepší Ženský herecký výkon v hlavní roli. Děti si ji také mohou pamatovat z mnoha pohádek (O princezně, která ráčkovala, Jezerní královna atd.) Jiřina Bohdalová si zahrála i v českých seriálech, jako např. Cirkus Humberto (1988), Chalupáři (1975) a v poslední době ve dvou velice úspěšných seriálech TV Nova Pojišťovna štěstí (2004) a On je žena. (2004) Proslavila se rovněž jako vypravěčka dětských pohádek a večerníčků. Svůj hlas propůjčila např. postavičce Rákosníčka. Věnuje se i dabingu. Její dcera Simona Stašová je také známou herečkou.

 
Objev roku - Daniela Písařovicová (ČT)

Absolutní vítěz - Vyprávěj (ČT)

Žádné komentáře:

Okomentovat